Tvättips - GATT.SE - I mäns garderober sedan 1979
ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE    •    LEVERANS: 1-3 VARDAGAR    •    GATT BLIR THERNLUNDS - LÄS MER    •    4 BUTIKER I STOCKHOLM
Priser inkl. moms
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Tvätt- & materialråd


Tvättråd

Tvätta alla plagg ut och in. Det gör att det blir mindre slitage och noppor på dina plagg.

Tänk på att om du hänger dina plagg för att torka ute så är det bäst att låta mörka och färgade plagg även torka ut och in för att undvika blekning och att hänga vita plagg med utsidan ut för att bli solblekta.

Att alltid tvätta plagg vid lägsta rekommenderade temperatur gör mycket för att hålla dina kläder som nya längre.

Ett kort tvättprogram sparar inte bara tid utan gör också att dina färgade plagg håller färgen bättre.

Tyger med mikrofibrer täpps igen om man använder sköljmedel.

Tänk på att det i många fall kan räcka med att vädra kläderna. Bra för både miljön och dina kläders livslängd.

Röklukt är inte längre ett lika vanligt problem efter att rökförbudet infördes på krogen. Men om du fått röklukt i dina kläder ska du tänka på att inte blötlägga kläderna direkt – då kan lukten bli permanent. Låt istället plagget vädra ut ordentligt och tvätta sedan som vanligt.

Kolla först att dina plagg verkligen behöver tvättas – använd näsa och ögon. T.ex. om plagget är rent i övrigt men har en fläck; behandla fläcken och strunta i att slänga plagget i tvättmaskinen. Det tjänar inte minst miljön på.

Handtvätt

Lös upp tvättmedel i varmt vatten, max 40 grader. Lägg i plagget och tvätta varsamt, det vill säga att inte gnugga eller vrida plagget. Tänk på att inte låta plagget ligga länge i tvättvattnet då det kan påverka färgens jämnhet.


Torktips

Att hänga sin tvätt är det enklaste sättet att göra sin tvättning mer miljövänlig. Torktumlaren är en riktig energislukare och sliter onödigt mycket på dina kläder.

Tänk på att inte fylla torktumlaren för mycket då det kan bli mycket skrynkligare – och ifall torktumlarens ventilationsöppning tilltäpps så kan det bli för varmt och i värsta fall krympa dina kläder.

Tänk på att torka ur din torktumlare då och då och att alltid lämna luckan öppen efter användning för att undvika att lukt stannar kvar i maskinen och i värsta fall att mögel bildas.


Tips om linne

Linne ska tvättas i max 60 grader annars kan pektinämnena i tyget lösas upp och tyget förlora sin glans. Centrifugera så kort tid som möjligt eftersom det ger hårda veck och kan ge brytskador på tyget. Undvik också att torktumla och varmmangla då det ger en luddig yta och förstör glansen. Tänk på att förvara linne liggande och mörkt och aldrig i plast, då plasten ökar risken för kondens som drar till sig damm.


Tips om skinn

Skinnplagg kan oftast torkas av med en lätt fuktad trasa, vid fläckar som behövs gnuggas bort är det mest skonsamma att gnugga skinn mot skinn, alltså att gnugga på fläcken med en annan del av t.ex. jackan. I de fall du är osäker eller fläcken inte går bort – lämna in jackan till någon som är duktig på skinn.

Mockaplagg bör borstas regelbundet med mjuk borste.

Om du får fettfläckar på din mockajacka, ta på rikligt med krita eller potatismjöl och massera in. Låt ligga någon timme och borsta sedan rent.

Vid matfläckar på mocka ska fläcken torkas bort med lätt fuktad trasa. Borsta sedan under tiden det torkar och gnugga skinn mot skinn när det är helt torrt.Nyheter

2017-07-21

Mina Ray-Bans och jag


stilinspiration Preferenserna går vitt isär när det kommer till solglasögon men efter en snabb rundfrågning bland kollegorna kan vi (högst ovetenskapligt) konstatera att Ray-Ban har en modell för varje smak. Vi frågade Tomas, Fredrik och William vilka Ray-Bans de väljer och varför, och fick tre helt olika svar.
2017-06-01

7 måsten i sommargarderoben

stilinspirationredaktionensval Semestern närmar sig med stormsteg och butikerna är fyllda till bredden med härliga sommarplagg. Enligt oss på redaktionen finns det 7 plagg som behöver finnas i garderoben för att vi verkligen ska känna oss redo för sommaren. Eftersom vi varit med i gemet ett tag vet vi att det inte går att vänta till dagen innan semestern börjar med att uppdatera sig, då godbitarna har en förmåga att ta slut med en rykande fart. Vårt tips är att redan idag gå hem och kolla igenom garderoben för att se att alla 7 måsten för sommaren finns där.
2017-05-30

Favorittyget i sommartid: Madras

säsongensmoderedaktionensval

Ju närmare semestern man kommer, desto mer ökar längtan efter färgglada och mönstrade plagg. Madras är ett av våra absoluta favorittyger i sommartid tack vare den luftiga känslan och de härliga färgerna.

ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE

LEVERANS: 1-3 VARDAGAR

GATT BLIR THERNLUNDS - LÄS MER

4 BUTIKER I STOCKHOLM