Manualer: Storlekshjälp | Gatt - Herrkläder & märkeskläder
ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE    •    LEVERANS: 1-3 VARDAGAR    •    GATT BLIR THERNLUNDS - LÄS MER    •    4 BUTIKER I STOCKHOLM
Priser inkl. moms
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Storleksguide

Med olika plagg från olika delar världen har det också följt med en del olika storleksangivelser. Våra jeansstorlekar kommer från Amerika där man utsåg jeansstorlekar genom att mäta antal tum runt midjan och längs byxans innersöm.

I Sverige mäter vi bröstmåttet för att ta ett mått för kavajen eller rocken. Mäts 96cm upp dividerar man med två för att få rätta storleken, 48. Om personen i fråga är kortare än medel multipliceras 48 med 2 för att få den korta storleken, 96. Är personen lång lägger man till en 1:a innan storleken, 148, för att markera att exempelvis kavajärmarna och själva plagget är längre.

Enligt europeiska mått går man tillväga på samma sätt som oss svenskar för att få fram kavajmåttet. Om personen däremot är kort eller lång finns det vissa skillnader. För en kort 48 i Europa divideras 48 med 2 vilket ger 24. För en lång storlek dubblar man 48 och drar bort 2, 94.

För skjortor mäts halsmåttet i cm och det är den siffran som avgör hur stor skjortan är i kroppen. I de allra flesta fall har svenska skjortstorlekar ingen skillnad i kroppen på halsmåtten 39-40 eller 41-42 utan representerar Medium respektive Large. Enda skillnaden mellan 39 och 40 är alltså 1cm i halsen. Det finns undantag bland svenska varumärken; Oscar of Sweden har en viss skillnad i storleken mellan alla storlekar, det är således alltså inte enbart halsen som skiljer 1cm mellan storlekarna.

För dig som funderar över vad vissa siffror betyder i just ditt fall följer här nedan en grov guide att förhålla sig till. Kom dock ihåg att det kan skilja mycket i storlekar mellan olika varumärken eller från en passform till en annan. Funderar du över något specifikt plagg på vår webbshop, ring oss gärna.

Nyheter

2017-07-21

Mina Ray-Bans och jag


stilinspiration Preferenserna går vitt isär när det kommer till solglasögon men efter en snabb rundfrågning bland kollegorna kan vi (högst ovetenskapligt) konstatera att Ray-Ban har en modell för varje smak. Vi frågade Tomas, Fredrik och William vilka Ray-Bans de väljer och varför, och fick tre helt olika svar.
2017-06-01

7 måsten i sommargarderoben

stilinspirationredaktionensval Semestern närmar sig med stormsteg och butikerna är fyllda till bredden med härliga sommarplagg. Enligt oss på redaktionen finns det 7 plagg som behöver finnas i garderoben för att vi verkligen ska känna oss redo för sommaren. Eftersom vi varit med i gemet ett tag vet vi att det inte går att vänta till dagen innan semestern börjar med att uppdatera sig, då godbitarna har en förmåga att ta slut med en rykande fart. Vårt tips är att redan idag gå hem och kolla igenom garderoben för att se att alla 7 måsten för sommaren finns där.
2017-05-30

Favorittyget i sommartid: Madras

säsongensmoderedaktionensval

Ju närmare semestern man kommer, desto mer ökar längtan efter färgglada och mönstrade plagg. Madras är ett av våra absoluta favorittyger i sommartid tack vare den luftiga känslan och de härliga färgerna.

ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE

LEVERANS: 1-3 VARDAGAR

GATT BLIR THERNLUNDS - LÄS MER

4 BUTIKER I STOCKHOLM