Manualer: Storlekshjälp | Gatt - Herrkläder & märkeskläder
ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE    •    LEVERANS: 1-3 VARDAGAR    •    PERSONLIG SERVICE: 08-28 88 05    •    4 BUTIKER I STOCKHOLM
Priser inkl. moms
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Storleksguide

Med olika plagg från olika delar världen har det också följt med en del olika storleksangivelser. Våra jeansstorlekar kommer från Amerika där man utsåg jeansstorlekar genom att mäta antal tum runt midjan och längs byxans innersöm.

I Sverige mäter vi bröstmåttet för att ta ett mått för kavajen eller rocken. Mäts 96cm upp dividerar man med två för att få rätta storleken, 48. Om personen i fråga är kortare än medel multipliceras 48 med 2 för att få den korta storleken, 96. Är personen lång lägger man till en 1:a innan storleken, 148, för att markera att exempelvis kavajärmarna och själva plagget är längre.

Enligt europeiska mått går man tillväga på samma sätt som oss svenskar för att få fram kavajmåttet. Om personen däremot är kort eller lång finns det vissa skillnader. För en kort 48 i Europa divideras 48 med 2 vilket ger 24. För en lång storlek dubblar man 48 och drar bort 2, 94.

För skjortor mäts halsmåttet i cm och det är den siffran som avgör hur stor skjortan är i kroppen. I de allra flesta fall har svenska skjortstorlekar ingen skillnad i kroppen på halsmåtten 39-40 eller 41-42 utan representerar Medium respektive Large. Enda skillnaden mellan 39 och 40 är alltså 1cm i halsen. Det finns undantag bland svenska varumärken; Oscar of Sweden har en viss skillnad i storleken mellan alla storlekar, det är således alltså inte enbart halsen som skiljer 1cm mellan storlekarna.

För dig som funderar över vad vissa siffror betyder i just ditt fall följer här nedan en grov guide att förhålla sig till. Kom dock ihåg att det kan skilja mycket i storlekar mellan olika varumärken eller från en passform till en annan. Funderar du över något specifikt plagg på vår webbshop, ring oss gärna.

Nyheter

2017-04-30

Plagget i fokus: Den okonstruerade kavajen

okonstrueradkavajoscarjacobson
De okonstruerade kavajerna har dominerat modet sedan ett par säsonger tillbaka och fortsätter att göra så även i vår. Oscar Jacobson har en mängd snygga okonstruerade och mjukt konstruerade kavajer i sitt sortiment så vi bad Mats Pettersson som är designer på Oscar Jacobson att förklara lite närmare vad som är speciellt med den okonstruerade kavajen.
2017-04-28

Premiär på Gatt för exklusiva t-shirtmärket Limitato

Limitato


Bärbar konst! Vi är nu stolta återförsäljare av Limitatos exklusiva t-shirtar med prints av några av världens mest kända konstverk och fotografier.
2017-04-26

Se snygg ut i jeans på jobbet

jeansvardagsstil
Jeans på jobbet? Ja visst! Jeans och kavaj är idag en standard-jobbuniform inom många yrkesgrupper. Kombinationen är dock inte helt enkel att få till, utan det finns ett par saker som man bör tänka på.

ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE

LEVERANS: 1-3 VARDAGAR

PERSONLIG SERVICE: 08-28 88 85

4 BUTIKER I STOCKHOLM