Klädkod: Frack | Gatt - Herrkläder & märkeskläder
ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE    •    LEVERANS: 1-3 VARDAGAR    •    PERSONLIG SERVICE: 08-28 88 05    •    4 BUTIKER I STOCKHOLM
Priser inkl. moms
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Klädkod: FRACK (Högtidsdräkt)


Betydelse:
Frack, högtidsdräkt, folkdräkt eller mässdräkt. Frack innebär frackkavaj, byxor, frackskjorta (vingkrage), bröst-, hals- samt manschettknappar till skjortan, fluga, hängslen, skor och strumpor. Hög hatt och vit sjal är också fungerande tillbehör så länge du är utomhus. Frackkavajen är av svart ylle och har svarta sidenslag. Kavajen är längre baktill och bärs uppknäppt. Byxorna påminner om smokingbyxorna då de inte heller har hällor för bältet. Här ska istället vita hängslen bäras. Enkla eller dubbla sidenrevär längs benen.

Att ha till:
Skjortan till frack har vingkrage och ett stärkt tyg över bröstet. Bröstet ska vara slätt. Precis som till smokingskjortan bärs manschettknappar men på frackskjortan är manschetten enkel. Knapparna till skjortan bör vara relativt diskreta och hellre gå mot det ljusa hållet. Västen och flugan vid frack är vita. Vid frack stängs även nedersta knappen på västen. Någon centimeter av västens nederkant bör synas framtill under kavajen. Nedtill bär du ett par tunna svarta strumpor som räcker en bit upp på vaden samt ett par svarta lackskor.

Tillställning:
Klädkoden Frack används mer sällan. Bröllop, Baler och akademiska högtider. Blir du någonsin även bjuden på nobelmiddagen gäller det att damma av denna klädkod.

Nyheter

2017-04-30

Plagget i fokus: Den okonstruerade kavajen

okonstrueradkavajoscarjacobson
De okonstruerade kavajerna har dominerat modet sedan ett par säsonger tillbaka och fortsätter att göra så även i vår. Oscar Jacobson har en mängd snygga okonstruerade och mjukt konstruerade kavajer i sitt sortiment så vi bad Mats Pettersson som är designer på Oscar Jacobson att förklara lite närmare vad som är speciellt med den okonstruerade kavajen.
2017-04-28

Premiär på Gatt för exklusiva t-shirtmärket Limitato

Limitato


Bärbar konst! Vi är nu stolta återförsäljare av Limitatos exklusiva t-shirtar med prints av några av världens mest kända konstverk och fotografier.
2017-04-26

Se snygg ut i jeans på jobbet

jeansvardagsstil
Jeans på jobbet? Ja visst! Jeans och kavaj är idag en standard-jobbuniform inom många yrkesgrupper. Kombinationen är dock inte helt enkel att få till, utan det finns ett par saker som man bör tänka på.

ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE

LEVERANS: 1-3 VARDAGAR

PERSONLIG SERVICE: 08-28 88 85

4 BUTIKER I STOCKHOLM