Klädkod: Frack | Gatt - Herrkläder & märkeskläder
ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE    •    LEVERANS: 1-3 VARDAGAR    •    GATT BLIR THERNLUNDS - LÄS MER    •    4 BUTIKER I STOCKHOLM
Priser inkl. moms
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Klädkod: FRACK (Högtidsdräkt)


Betydelse:
Frack, högtidsdräkt, folkdräkt eller mässdräkt. Frack innebär frackkavaj, byxor, frackskjorta (vingkrage), bröst-, hals- samt manschettknappar till skjortan, fluga, hängslen, skor och strumpor. Hög hatt och vit sjal är också fungerande tillbehör så länge du är utomhus. Frackkavajen är av svart ylle och har svarta sidenslag. Kavajen är längre baktill och bärs uppknäppt. Byxorna påminner om smokingbyxorna då de inte heller har hällor för bältet. Här ska istället vita hängslen bäras. Enkla eller dubbla sidenrevär längs benen.

Att ha till:
Skjortan till frack har vingkrage och ett stärkt tyg över bröstet. Bröstet ska vara slätt. Precis som till smokingskjortan bärs manschettknappar men på frackskjortan är manschetten enkel. Knapparna till skjortan bör vara relativt diskreta och hellre gå mot det ljusa hållet. Västen och flugan vid frack är vita. Vid frack stängs även nedersta knappen på västen. Någon centimeter av västens nederkant bör synas framtill under kavajen. Nedtill bär du ett par tunna svarta strumpor som räcker en bit upp på vaden samt ett par svarta lackskor.

Tillställning:
Klädkoden Frack används mer sällan. Bröllop, Baler och akademiska högtider. Blir du någonsin även bjuden på nobelmiddagen gäller det att damma av denna klädkod.

Nyheter

2017-07-21

Mina Ray-Bans och jag


stilinspiration Preferenserna går vitt isär när det kommer till solglasögon men efter en snabb rundfrågning bland kollegorna kan vi (högst ovetenskapligt) konstatera att Ray-Ban har en modell för varje smak. Vi frågade Tomas, Fredrik och William vilka Ray-Bans de väljer och varför, och fick tre helt olika svar.
2017-06-01

7 måsten i sommargarderoben

stilinspirationredaktionensval Semestern närmar sig med stormsteg och butikerna är fyllda till bredden med härliga sommarplagg. Enligt oss på redaktionen finns det 7 plagg som behöver finnas i garderoben för att vi verkligen ska känna oss redo för sommaren. Eftersom vi varit med i gemet ett tag vet vi att det inte går att vänta till dagen innan semestern börjar med att uppdatera sig, då godbitarna har en förmåga att ta slut med en rykande fart. Vårt tips är att redan idag gå hem och kolla igenom garderoben för att se att alla 7 måsten för sommaren finns där.
2017-05-30

Favorittyget i sommartid: Madras

säsongensmoderedaktionensval

Ju närmare semestern man kommer, desto mer ökar längtan efter färgglada och mönstrade plagg. Madras är ett av våra absoluta favorittyger i sommartid tack vare den luftiga känslan och de härliga färgerna.

ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE

LEVERANS: 1-3 VARDAGAR

GATT BLIR THERNLUNDS - LÄS MER

4 BUTIKER I STOCKHOLM