Klädkoder | Gatt - Herrkläder & märkeskläder
ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE    •    LEVERANS: 1-3 VARDAGAR    •    GATT BLIR THERNLUNDS - LÄS MER    •    4 BUTIKER I STOCKHOLM
Priser inkl. moms
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Klädkoder

Varje dag, året om kräver ett val av klädsel. Vissa dagar kan kännas mer besvärliga än andra, exempelvis då det vankas en tillställning av det mer formella slaget med klädkod. Klädkoder är till för att hjälpa gästerna att välja kläder för tillställningen. De finns också till för att värden och värdinnan ska undvika att någon av gästerna ska känna sig obekväm med sitt klädval. Klädkoderna kan i de flesta fall ses som riktlinjer och behöver inte följas till punkt och pricka. Det bästa förhållningssättet är att respektera klädkoden och sedan tolka den på eget vis.

Inom respektive kategori nedan följer några riktlinjer att förhålla sig till när du är inbjuden till en tillställning med bestämd klädsel. Kom dock ihåg att många gamla etikettregler har utvecklats och kan uppfattas olika av olika sällskap. Har du minsta fundering på vad värden eller värdinnan menar med exempelvis "Kavaj", tveka inte att kontakta avsändaren av inbjudan. Det viktigaste är i de allra flesta fall att du är bekväm med din klädsel.


Dress code blazer. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod blazer

BLAZER

Blazer eller udda kavaj används för tillställningar med lägre formalitetsgrad. Här finns utrymme för lekfullhet!

Dress code kavaj. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod kavaj

KAVAJ

Kavaj innebär enligt gammal tradition mörk kostym men denna regel har lättats till förmån för ljus kostym eller udda kavaj.

Dress code mörk kostym. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod mörk kostym

MÖRK KOSTYM

Här hittar du svaren på dina frågor angående klädkod mörk kostym.

Dress code smoking. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod smoking

SMOKING

Till skillnad från Bond-skådisar har man sällan tillgång till egna stylister inför en fest. Info om smoking finner du dock här.

Dress code högtidsdräkt eller frack. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod högtidsdräkt eller frack

HÖGTIDSDRÄKT (FRACK)

Oavsett om det vankas Nobelmiddag eller kungabröllop så finner du det du behöver veta om högtidsdräkten här.

Nyheter

2017-07-21

Mina Ray-Bans och jag


stilinspiration Preferenserna går vitt isär när det kommer till solglasögon men efter en snabb rundfrågning bland kollegorna kan vi (högst ovetenskapligt) konstatera att Ray-Ban har en modell för varje smak. Vi frågade Tomas, Fredrik och William vilka Ray-Bans de väljer och varför, och fick tre helt olika svar.
2017-06-01

7 måsten i sommargarderoben

stilinspirationredaktionensval Semestern närmar sig med stormsteg och butikerna är fyllda till bredden med härliga sommarplagg. Enligt oss på redaktionen finns det 7 plagg som behöver finnas i garderoben för att vi verkligen ska känna oss redo för sommaren. Eftersom vi varit med i gemet ett tag vet vi att det inte går att vänta till dagen innan semestern börjar med att uppdatera sig, då godbitarna har en förmåga att ta slut med en rykande fart. Vårt tips är att redan idag gå hem och kolla igenom garderoben för att se att alla 7 måsten för sommaren finns där.
2017-05-30

Favorittyget i sommartid: Madras

säsongensmoderedaktionensval

Ju närmare semestern man kommer, desto mer ökar längtan efter färgglada och mönstrade plagg. Madras är ett av våra absoluta favorittyger i sommartid tack vare den luftiga känslan och de härliga färgerna.

ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE

LEVERANS: 1-3 VARDAGAR

GATT BLIR THERNLUNDS - LÄS MER

4 BUTIKER I STOCKHOLM