Klädkoder | Gatt - Herrkläder & märkeskläder
ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE    •    LEVERANS: 1-3 VARDAGAR    •    PERSONLIG SERVICE: 08-28 88 05    •    4 BUTIKER I STOCKHOLM
Priser inkl. moms
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Klädkoder

Varje dag, året om kräver ett val av klädsel. Vissa dagar kan kännas mer besvärliga än andra, exempelvis då det vankas en tillställning av det mer formella slaget med klädkod. Klädkoder är till för att hjälpa gästerna att välja kläder för tillställningen. De finns också till för att värden och värdinnan ska undvika att någon av gästerna ska känna sig obekväm med sitt klädval. Klädkoderna kan i de flesta fall ses som riktlinjer och behöver inte följas till punkt och pricka. Det bästa förhållningssättet är att respektera klädkoden och sedan tolka den på eget vis.

Inom respektive kategori nedan följer några riktlinjer att förhålla sig till när du är inbjuden till en tillställning med bestämd klädsel. Kom dock ihåg att många gamla etikettregler har utvecklats och kan uppfattas olika av olika sällskap. Har du minsta fundering på vad värden eller värdinnan menar med exempelvis "Kavaj", tveka inte att kontakta avsändaren av inbjudan. Det viktigaste är i de allra flesta fall att du är bekväm med din klädsel.


Dress code blazer. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod blazer

BLAZER

Blazer eller udda kavaj används för tillställningar med lägre formalitetsgrad. Här finns utrymme för lekfullhet!

Dress code kavaj. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod kavaj

KAVAJ

Kavaj innebär enligt gammal tradition mörk kostym men denna regel har lättats till förmån för ljus kostym eller udda kavaj.

Dress code mörk kostym. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod mörk kostym

MÖRK KOSTYM

Här hittar du svaren på dina frågor angående klädkod mörk kostym.

Dress code smoking. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod smoking

SMOKING

Till skillnad från Bond-skådisar har man sällan tillgång till egna stylister inför en fest. Info om smoking finner du dock här.

Dress code högtidsdräkt eller frack. Här förklaras vad man ska tänka på vid klädkod högtidsdräkt eller frack

HÖGTIDSDRÄKT (FRACK)

Oavsett om det vankas Nobelmiddag eller kungabröllop så finner du det du behöver veta om högtidsdräkten här.

Nyheter

2017-04-30

Plagget i fokus: Den okonstruerade kavajen

okonstrueradkavajoscarjacobson
De okonstruerade kavajerna har dominerat modet sedan ett par säsonger tillbaka och fortsätter att göra så även i vår. Oscar Jacobson har en mängd snygga okonstruerade och mjukt konstruerade kavajer i sitt sortiment så vi bad Mats Pettersson som är designer på Oscar Jacobson att förklara lite närmare vad som är speciellt med den okonstruerade kavajen.
2017-04-28

Premiär på Gatt för exklusiva t-shirtmärket Limitato

Limitato


Bärbar konst! Vi är nu stolta återförsäljare av Limitatos exklusiva t-shirtar med prints av några av världens mest kända konstverk och fotografier.
2017-04-26

Se snygg ut i jeans på jobbet

jeansvardagsstil
Jeans på jobbet? Ja visst! Jeans och kavaj är idag en standard-jobbuniform inom många yrkesgrupper. Kombinationen är dock inte helt enkel att få till, utan det finns ett par saker som man bör tänka på.

ALLTID FRI FRAKT INOM SVERIGE

LEVERANS: 1-3 VARDAGAR

PERSONLIG SERVICE: 08-28 88 85

4 BUTIKER I STOCKHOLM